Familjeboard

Visa mig hur du har det

Var hör figurerna hemma?

Vad gör mig till mig?

Figurernas plats på whiteboarden

Jag kallar det hemvist där figurerna hör hemma på whiteboarden. Det har visat sig att om jag ritar väggar och ett tak utan golv accepterar barnen att huset fortsätter nedåt.

Ritar jag  ett slutet rum och inte alla får plats  kan det uppfattas som att någon är utanför.

På taket skriver jag vad hemvisten, där viktiga personer bor eller verkar, skall föreställa: skolans namn, fritids namn, adress, stad, familjerätten eller liknande.

 

Identitetsmarkörer

Identitetsmarkörer är saker, symboler, som gör att det är lättare att visa  vem man är och att berätta sin historia.

För att få upp olika bilder på saker som är viktiga för den du pratar med, finns det plastfickor med magnet på baksidan.

 

Det är lätt att hitta bilder via google eller andra sidor på nätet.

Plastfickorna finns i olika storlekar från 2x2 cm till 5x5 cm. Man kan använda en whiteboardpenna för att skriva på fickorna, eller rita figurer  på dem – som till exempel en hund – om det inte finns några  bilder som passar.

 

Andra saker som kan vara bra att ha med för att underlätta historieberättandet, som till exempel en flaggstång eller en sjö, ritar man direkt på whiteboarden.

 

Exempel

Jag har tagit Emil i Lönneberga och ett av hans hyss för att visa hur figurerna kan användas för att hjälpa fram en berättelse. Fiktivt kommer Emil till mig för att berätta hur han har det. Jag ber honom visa. (Bildspelet är gjort med en äldre version av Familjeboard, bildkvalitén är tyvärr ej den bästa)

 

När Emil hissade upp Ida i flaggstången.

Kontakt:

 

Otto Andreasson

Bangatan 21

414 63  Göteborg

 

 

Epost: otto@familjeboard.se

 

Telefon: 070-7760959

Multimedium 2018